Harga Public Gold (Live)

{tab}{tab}{tab}
{enter}(Harga Semasa Gold Bars dan Gold Coins){enter}

{enter}
{enter}{enter}

Harga Public Dinar (Live)

{tab}{tab}{tab}
(Harga Semasa Gold Dinar){enter}

{enter} {enter}


Wednesday, April 26, 2017

Kalau kurang displin menyimpan cuba displinkan diri Simpan emas dengan GAP


Public Gold ada kaedah pembelian emas secara Easy Payment Purchase (EPP).


​Secara mudahnya, ia pembelian emas ansuran yang patuh syariah. (akad qabd berlaku ketika ambil emas di branch bukan ketika transfer duit bulan-bulan).

Boleh rujuk certification of shariah products EPP disahkan patuh syariah oleh Amanie Advisor.

Kaedah EPP ni bermanfaat bagi sesiapa nak DISIPLINKAN DIRI menyimpan emas.

Kaedah tu untuk PAKSA diri sendiri bayar emas yang kita book tu setiap bulan.

Lepas habis bayar ansuran selama 4 bulan atau 10 bulan, baru dapat emas.

Terbaik untuk yang susah disiplin menyimpan melalui kaedah GAP.

Sbb kalau guna kaedah GAP kita tak dipaksa untuk disilplin. Tapi kaedah EPP kita dipaksa.

Kadang-kadang orang mudah untuk bayar hutang tapi susah utk buat simpanan. Kan?

Ia juga seolah-olah beli emas pada masa depan dengan harga hari ini.

PUBLIC GOLD SESUAI UTK SEMUA LAPISAN UMUR DAN SEMUA GOLONGAN.

Pilih saja kaedah yg sesuai untuk kita. Yang penting buat simpanan emas fizikal ya.

----------------------------------------------
Mohd Nizam / Wasap 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Harga Emas Semasa dalam 60 Hari



----------------------------------------------
Nizam / Wasap 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Monday, April 17, 2017

3 Posisi Pembeli Emas Fizikal


​----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------
Boleh beli mengikut kaedah  full payment atau kaedah - EPP atau kaedah GAP.
Beli ikut kemampuan masing-masing.
Belian yang bukan menghabiskan duit anda tapi belian yang mengandakan wang anda.

Yang menunggu terus menunggu.
Yang mengkaji, teruskan kajian. Harga terus melonjak naik.

Senang kalau nak beli terus -register kat sini -----> http://bit.ly/2jhuvUC

Tuesday, April 11, 2017

Rakyat Malaysia memang mengalami kebocoran wang

Ternyata kenyataan ini benar.  Duit memang senang bocor kalau tidak pandai jaga. Kalau tidak disimpan dalam akaun, kena simpan di tempat yang susah dikeluarkan.

Simpan emas adalah salah satu dari cara untuk mengelak kebocoran.

Sahabat saya mengendalikan servis part time pada hujung minggu, setiap minggu beliau dapat menukarkan pendapatan part time kepada 1 gram emas.

Memamg hebat, sebulan dah ada 4 gram emas. Kalau setahun, dah 48 gram.

Wah berbaloi tu sangat.

Tak percaya tengok artikel ini.



Saturday, April 8, 2017

Saya beli EMAS sebagai Forgotten Saving

Ramai orang senang mengalami kebocoran wang apabila duit ada ditangan.

Ramai buat part time dan dapat income bagus tapi still bocor.

At the end of the day, duit tu tak tahu kemana pergi nya.

Memang problem kan. Duit panas kata orang.

Satu hal lagi kalau duit ada di tangan atau di akaun ATM, maka memang gatallah tangan untuk keluar dan shopping.

Mula ingat window shopping tetapi akhir memang shopping sakan.

Shopping mall pulak, tumbuh bagai cendawan di area Klang Valley.

Tak pi Pavilion kat KL, pi IOI City Mall kat Putrajaya.  Memang kelas shopping kat sini.

Tapi yang tak enaknya, duit memang bocor la.

Cabaran paling besar seseorang dalam membina kekayaan ialah melawan nafsu suka berbelanja.

Sememang fitrah manusia memang suka berbelanja. Ini memang tidak boleh dinafikan.

Masalah kebocoran wang (belanja berlebihan) akan berlaku bila ia tidak dikawal sebaiknya.

Cara terbaik untuk mengelak dari perkara ini berlaku, seseorang tu perlu ada akaun simpanan yang mudah dilupakan. (forgotten saving)

Tapi kebanyakkannya tiada akaun simpanan yang boleh dilupakan, sebaliknya buat-buat LUPA untuk menyimpan.

Kaedah lain untuk elak kebocoran wang ialah dengan tukarkan duit jadi emas.

Emas dapat elak nafsu berbelanja sebab bila dah tukar jadi emas perasaan sayang untuk jual semula akan timbul dan seronok kumpul banyak-banyak.

Tak caya, cuba dulu walaupun segram untuk merasai feel dia..  Cuba save segram dulu sebulan. Lama-lama jadi geram nak saving banyak-banyak.

Memang syok ada emas, lain macam sikit daripada ada saving yang senang bocor.

----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Senang kalau nak beli terus -register kat sini http://bit.ly/2jhuvUC


Thursday, April 6, 2017

Emas Reserve Negara Vs Reserve Keluarga


​Mulakan Hari ini dengan 1 gram, anda lebih menghampiri 1kilogram berbanding semalam

----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------


Wednesday, April 5, 2017

Buat Simpanan EMAS dengan GAP

Bagi yang nak buat simpanan tapi bajet ciput boleh mula dengan simpan emas fizikal, mula kan dengan Gold Accumulation Program (GAP) di Public Gold.

Apa itu GAP?



​Satu inisiatif Public gold untuk mereka yang nak mulakan simpanan emas pada harga jimat. Terutamanya mereka yang ada bajet kecil, anda boleh mula simpan emas walaupun sekecil 1gram.

Dengan GAP anda akan dapat:

# beli emas harga rendah/murah/jimat.
# emas ketulinan 999.9, bertaraf LBMA serta tiada sebarang GST.
# nak simpan di public gold percuma pom boleh
# nak withdraw emas anda bila bila masa pun boleh.
# nak buat akaun bersama pom boleh ( ibu bapa & anak )
# nak beli dinar,jongkong emas dgn jimat, beli menggunakan GAP.
# boleh ambil emas anda mana mana cawangan Public gold seluruh malaysia.

===========================

Jom wasap dengan saya laju laju.

----------------------------------------------

Nizam / 0136408906

Introducer PG Code : PG005353

PublicGold Dealer

----------------------------------------------

Beli ikut kemampuan masing-masing. Belian yang bukan menghabiskan duit anda tapi belian yang mengandakan wang anda.

Yang menunggu terus menunggu. Yang mengkaji, teruskan kajian.

Harga terus melonjak naik.

Contact Form

Nama Anda *
Alamat Email Anda *
No Handphone Anda *
Perkara *
Mesej Anda
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[Refresh Image] [What's This?]